Medicinski proizvodi

OraSure Technologies, Inc.

Smještena u gradu Bethlehemu (država Pennsylvania) u Sjedinjenim Američkim Državama tvrtka OraSure Technologies, Inc razvija, proizvodi i promovira tehnologiju tzv. point-of-care testova koji se temelje na prikupljanju i analizi sline, zatim imunoeseje i druge in vitro dijagnostičke testove te druge raznovrsne medicinske proizvode.

Ti proizvodi uključuju testove za otkrivanje antitijela prema HIV-u naziva OraQuick ADVANCE® Rapid HIV-1/2 Antibody Test i OraSure® HIV-1 Oral Specimen Collection Device, testove za otkrivanje zlouporabe opojnih droga analizom sline naziva Intercept® Oral Fluid Drug Testing System te također i testove za utvrđivanje koncentracije alkohola u organizmu analizom sline naziva Q.E.D.® Saliva Alcohol Test.

Navedeni proizvodi plasiraju se na tržišta Sjedinjenih američkih država kao i drugih zemalja svijeta koristeći se u kliničkim laboratorijima, bolnicama, klinikama, vladinim i nevladinim organizacijama, organizacijama za javno zdravstvo, ambulantama liječnika, tvrtkama itd.

Tvrtka također proizvodi i prodaje nekoliko vodećih proizvoda za kriokirurške zahvate. Oni uključuju Histofreezer® koji se u odgovarajućim zdravstvenim ustanovama te ordinacijama liječnika u SAD-u i mnogim drugim zemljama koristi za kriokirurško uklanjanje bradavica te drugih benignih kožnih tvorbi. Tu su i bezreceptni proizvodi za kriokirurško uklanjanje bradavica, dostupni tržištima SAD-a, Kanade, Meksika, nekoliko europskih zemalja, Australije i Novog Zelanda.

Detalje o tvrtci i proizvodima možete pronaći na web stranicama:
OraSure Technologies, Inc.

BioPredictive SAS

Tvrtka BioPredictive je utemeljena 2002. godine u Francuskoj, na pariškom sveučilištu. Usmjerena je proučavanju, razvoju i proizvodnji važnih bioloških testova za primjenu u medicini. Središnje mjesto u znanstvenim aktivnostima tvrtke pripada usavršavanju medicinskog pristupa bolesnicima u smislu zamjene invazivnih dijagnostičkih postupaka neinvazivnim. Tako je glavni cilj tvrtke otkriti i razviti neinvazivne dijagnostičke testove kako bi se olakšala dijagnostička obrada i liječenje bolesnika.

BioPredictive je razvio dva neinvazivna testa za dijagnozu stupnja oštećenja tkiva jetre u bolesnika s kroničnim bolestima jetre. To su FibroTest i ActiTest. FibroTest omogućuje dijagnozu stupnja fibroze jetre, a ActiTest omogućuje dijagnozu stupnja aktivnosti upale i nekroze tkiva jetre. Nakon lansiranja FibroTesta i ActiTesta 2002. godine BioPredictive je nastavio s razvojem novih testova kao što su SteatoTest, NashTest, AshTest i FibroMax. U međuvremenu FibroTest i ActiTest su postali referentni standardi za sve neinvazivne dijagnostičke testove. Licencu za razvoj tehnologije FibroTesta i ActiTesta tvrtki BioPredictive je ustupila pariška bolnica Assistance Public-Hopitaux de Paris (AP-HP) u čijim je laboratorijima tehnologija i razvijena.

Tvrtka BioPredictive vrši nekoliko tisuća testiranja mjesečno surađujući s laboratorijima privatnih i državnih bolnica širom Europe, Afrike, Sjeverne i Južne Amerike i Azije. Detaljnije se o tvrtki i testovima možete informirati na web stranicama: http://www.BioPredictive.com.

Augurix Diagnostic

Tvrtku Augurix je 2006. godine osnovala grupa profesionalaca ujedinjujući svoja znanja iz medicine, imunologije i proizvodnje.

Prije 30 godina u Cecile je dijagnosticirana celijakija. U to vrijeme celijakija je smatrana rijetkom bolešću koja se javlja uglavnom u djece. Osim povezanosti nastanka s bjelančevinom glutenom prisutnom u većine žitarica, o bolesti se nije puno znalo. Izbjegavanje hrane koja sadrži gluten bilo je i još je uvijek jedini način liječenja bolesti. Postupajući u skladu sa savjetom pedijatra Cecile se počela strogo pridržavati bezglutenske dijete.

2003. godine Cecile je pedijatrica i majka troje djece. Njen drugi sin u dobi od 18 mjeseci počinje pokazivati simptome celijakije. Na sreću, znanje o celijakiji znatno je napredovalo u posljednjih 30 godina: danas se zna da je točna prevalencija bolesti u populaciji oko 1% te je puno lakše nego prije pronaći hranu koja ne sadrži gluten.

Međutim, dijagnostički postupak je i dalje relativno dugačak i neugodan. Koristeći svoja znanja stečena kao bolesnica, majka i liječnica Cecile 2006. godine pokreće Augurix zajedno sa svojim suprugom Thierryjem i ocem Jean-Pierre-om. Njihova vizija je svima osigurati bolje oruđe za pretraživanje, dijagnosticiranje i praćenje celijakije i povezanih medicinskih stanja.

Augurix je tvrtka u privatnom vlasništvu.

replica watches uk
replica watches uk
replica watches uk
tag heuer replica
rolex replica uk
chanel outlet